Yiğit'in Masa Tenisiyle Mucizevi Yolculuğu

Otizm, karmaşık bir labirent gibidir. Her bireyin hikayesi de yine aynı labirentin gizemli köşelerinde saklı birer hazinedir. Peki, bu labirentte yol alırken yardımcı olabilecek bir pusula var mıdır? Elbette vardır! Beyin ve bedenin koordinasyonu geliştiren masa tenisi, otizmli bireyler için bir anahtardır. Ani karar verme, refleks geliştirme, sabır ve hoşgörü gibi birçok kapıyı açar bu anahtar. Dikkat dağınıklığı sorununa da bir çözüm sunarken otizmli bireylerin zihinsel ve fiziksel gelişimine de katkıda bulunur.

Bugün size bahsetmek istediğimiz kişi Kayseri’de yaşayan 12 yaşındaki Muhammed Yiğit Ağca. Yiğit kendi labirenti içindeyken pusulası sayesinde hayatını değiştirecek olan o anahtarla tanıştı.  

Masa Tenisinden Önce

Basında daha önce yer alan Yiğit’in yolculuğunu, ilham olması açısından sizlerle paylaşmak isteriz. Sosyalleşmeyi fazla tercih etmeyen ve evde tek başına oynamayı seven Yiğit, özellikle başka rahatsızlıkları da olması nedeniyle dışarı çıkmayı çok sevmiyordu. Daha aktif ve sosyal bir hayatının olmasını isteyen annesi, Yiğit’i Talas ilçesindeki TOKİ Spor Tesisi'ne götürdü. Burada Yiğit'in potansiyeli fark edildi ve ona masa tenisinin iyileştirici gücünün kapısını araladı.

 

Masa Tenisiyle Değişen Hayat

Yiğit, masa tenisiyle tanıştıktan sonra bambaşka bir insan oldu. Spor, ona hareketlilik ve özgüven kazandırdı. El becerilerini ve koordinasyonunu geliştirdi. En önemlisi ise yeni arkadaşlar edinmesine ve sosyalleşmesine olanak sağladı. Kısa sürede kendini geliştiren Yiğit, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ'nin formasını giydi. Birçok turnuvaya katıldı ve madalyalar kazandı. 24-26 Kasım 2023’de Antalya'da düzenlenen Özel Sporcular 5. Yavuz Kocaömer Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası'nda 6. oldu.

Otizm Farkındalık Günü'nde masa tenisi ile önyargıları yıkmak ve otistik bireylerin daha kucaklayıcı ve teşvik edici bir toplumda neler başarabileceklerini göstermek istedik.  Yiğit'in hikayesi, sporun sadece bedene değil, ruha da ne kadar iyi geldiğini gösteren somut bir kanıt oldu bizlere. Masa tenisi, Yiğit'in hayatını tamamen değiştirdi ve ona birçok yeni imkan sundu. Milli takıma girme hayali ile çalışmalarına devam eden Yiğit'in azmi ve başarısı, umuyoruz ki bizlere olduğu kadar diğer özel sporcular için de ilham kaynağı olur!

Sezer Özmutlu