2-A’dan Diyar ve Uçan Raketler'in doğuş hikayesi...

İki yılı aşkın bir süredir basından ve sosyal medyadan bizi takip edenler Uçan Raketler projesine aşina... 2018 yılında çıktığımız bu yolda masa tenisini, bu sporla tanışmamış çocuk ve gençlerle buluşturma amacıyla Türkiye’yi dolaşıyoruz.

Uçan Raketler fikri nasıl ortaya çıktı?

1994 yılında iki kadın girişimci tarafından kurularak %100 yerli havacılık ve seyahat teknolojileri üreten Hitit, yıllar içinde büyüyerek dünyada teknoloji ihracatı yapılmadık kıta bırakmayan bir başarı hikayesi... Geniş ihracat ağının yanında, Türkiye’nin en önemli havayolu firmalarına hizmet veren firma, ticari alandaki başarısını uzun zamandır hayata geçirmek istediği bir sosyal sorumluluk projesi ile pekiştirmek ve önceliği de çocuklara vermek istiyordu. Bir teknoloji markası olarak, teknolojinin yerinde ve doğru kullanımını savunan Hitit, son yıllarda teknoloji esareti altına girerek hareketsiz kalan bir neslin yetiştiğinin bilinciyle, sosyal sorumluluk alanını spor olarak belirledi.

Diyar’ın masa tenisi ile tanışması

Çok uzun yıllardır kendi imkanları dahilinde Türkiye’nin birçok okuluna yardımda bulunan Hitit, kırtasiye ve bilgisayar desteklerine ilaveten Siirt’in Konakpınar köyünde bir köy okuluna masa tenisi masası göndererek, Uçan Raketler’in doğuşuna uzanan bu güzel hikayenin tohumlarını attı. Hitit’in kurucusu ve Genel Müdürü Nur Gökman’ın bu köy okulunun bir öğrencisinden aldığı mektup hem kendisini hem de bizleri çok etkiledi. Konakpınar 23 Nisan İlköğretim okulundan 2-A sınıfından Diyar o güne kadar hiç görmediği masa tenisi masasıyla tanışmış, raketi ilk defa eline almıştı. Mektubunda şunları diyordu Diyar:

“...Size çok teşekkür ederim, çünkü siz okulumuza masa tenisi getirdiniz, sizin sayenizde masa tenisinin ne olduğunu öğrendik.”

Uzun yıllar önce Hitit’e gelen bu mektup sadece yüreklerimize değil ufkumuza da ışık oldu. Masa tenisini hiç duymamış binlerce öğrenciden biri olan Diyar, bu satırları yazarken kendi gibi bu sporla hiç tanışmamış arkadaşlarına öncülük edeceğinin farkında değildi. O günden sonra artık yürüyeceğimiz yolu ve ulaşmak istediğimiz hedefi biliyorduk: çocukları masa tenisi ile tanıştırmak, boş vakitlerini en verimli şekilde değerlendirecekleri alana yöneltmek ve onların spor yoluyla sağlıklı gelişmelerine yardımcı olmak ve belki de geleceğin dünya şampiyonunu çıkartmak...

Masa tenisine eğitim ve ekipman desteği

Hitit hedefine doğru ilerleyerek, önce Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ile bir araya geldi, sonra da Uçan Raketleri tüm yönleriyle projelendirerek, hayata geçirdi. Sadece masa tenisi ekipmanları dağıtmayan, bunun yanı sıra öğretmenleri de masa tenisi antrenörü yaparak bu sporun sistematik ve kalıcı bir şekilde oynanmasını amaçlayan Uçan Raketler, iki yıllık serüveninde 187 öğretmeni antrenör yaptı, 35.000’den fazla çocuğun da masa tenisi öğrenme sürecini başlattı.

Pandemi nedeniyle zorunlu bir ara vermek durumunda kalan Uçan Raketler, en kısa sürede kaldığı yerden devam edecek, ta ki masa tenisi ile biraraya gelmeyen çocuk kalmayana kadar... İddialı bir misyonun ve geniş bir vizyonun peşinde tüm inancıyla çalışan Uçan Raketler ekibi olarak güzel haberlerimizi sizlere duyurmak için heyecanla çalışmaya devam edeceğiz.